8

så lenge du føler deg vell..

Du stiller deg naken foran speilet for å dømme deg selv. Du finner små feil, som egentlig ikke betyr noe, men som du anser som feil - du er pirkete, irritert og spørrende. Hvorfor tok du ikke de 40 squatsa du lovte deg selv å gjennomføre? Hvorfor spiste du de to store kakestykkene, som egentlig var to for mye. Du stiller deg litt nærmere speilet, og zoomer inn på eget ansikt. Du kan ikke lenger gjemme deg bak sminken, for den har du fjerna. Du vrir og vender på ansiktet, og får øye på hver minste detalj - det du mener er galt. Kinnene dine er friske, runde og gode, eller, det er det mamma pleier å si. Men du minner om en 3-åring. Du hater det. Du ser på leppene dine, som er alt for små. Kanskje restylane kunne vært noe for deg? Du vurderer det. Må bare fylle 18 først.

Imorgen skal du se bra ut. Det har du bestemt. Du legger frem antrekket kvelden før, du skal rette håret, og sminken skal være perfekt. Du skal ha på deg favoritttoppen din - den med blomster på. Også den lyseblå buksa, den som er så fin bak. Men hvem er det du pynter deg for? Jo, alle du møter den dagen. De i klassen, som har sett deg hver dag i ti år, og ikke kunne brydd seg mindre om hvordan du så ut. For de du møter på gata, som kanskje ikke engang møter blikket ditt når de passerer deg. For han i kassa på matbutikken, som ikke tenker på annet enn å komme seg hjem. Alle rundt deg, som egentlig har nok med å tenke på seg selv... De pynter du deg for. 

Den dagen du vil se litt ekstra bra ut, og pynte deg litt ekstra - Gjør det for deg selv. Ikke for noen andre, bare deg selv. Hvis det gjør at du føler deg bedre, da kan du pynte deg. Du har ingenting du trenger å bevise for noen. Hvis du vil gå uten sminke, med rufsete hår og pysj - gjør det. Hvis du selv føler deg vell.  

8 kommentarer

Mamsen

26.02.2016 kl.19:51

👍😙👌

Oda Johanne

26.02.2016 kl.20:33

Det er så sant, men vi er for selvkritiske. Vi burde heller leve det livet vi vill, å bare være fornøyd! :)

martheschanche

27.02.2016 kl.01:16

Oda Johanne: jaa, helt sant! :)

Silje Orre Olsen

26.02.2016 kl.21:07

helt sant! viktig budskap du får frem!

martheschanche

27.02.2016 kl.01:16

Silje Orre Olsen: Takk!

Jeanett Holmen Johnsen

26.02.2016 kl.22:01

Er helt enig med deg! Skal man pynte seg eller endre utseende osv, gjør det for deg selv og ingen andre. Skummelt at og være helt naturlig begynner å bli unormalt imens silikon og restylane er den nye normalen...

martheschanche

27.02.2016 kl.01:17

Jeanett Holmen Johnsen: Glad du er enig! Ja, er litt trist å tenke på hehe..

hildegunn

31.10.2016 kl.14:18

det var vakkert skrevet

Skriv en ny kommentar

hits