8

så lenge du føler deg vell..

Du stiller deg naken foran speilet for å dømme deg selv. Du finner små feil, som egentlig ikke betyr noe, men som du anser som feil - du er pirkete, irritert og spørrende. Hvorfor tok du ikke de 40 squatsa du lovte deg selv å gjennomføre? Hvorfor spiste du de to store kakestykkene, som egentlig var to for mye. Du stiller deg litt nærmere speilet, og zoomer inn på eget ansikt. Du kan ikke lenger gjemme deg bak sminken, for den har du fjerna. Du vrir og vender på ansiktet, og får øye på hver minste detalj - det du mener er galt. Kinnene dine er friske, runde og gode, eller, det er det mamma pleier å si. Men du minner om en 3-åring. Du hater det. Du ser på leppene dine, som er alt for små. Kanskje restylane kunne vært noe for deg? Du vurderer det. Må bare fylle 18 først.

Imorgen skal du se bra ut. Det har du bestemt. Du legger frem antrekket kvelden før, du skal rette håret, og sminken skal være perfekt. Du skal ha på deg favoritttoppen din - den med blomster på. Også den lyseblå buksa, den som er så fin bak. Men hvem er det du pynter deg for? Jo, alle du møter den dagen. De i klassen, som har sett deg hver dag i ti år, og ikke kunne brydd seg mindre om hvordan du så ut. For de du møter på gata, som kanskje ikke engang møter blikket ditt når de passerer deg. For han i kassa på matbutikken, som ikke tenker på annet enn å komme seg hjem. Alle rundt deg, som egentlig har nok med å tenke på seg selv... De pynter du deg for. 

Den dagen du vil se litt ekstra bra ut, og pynte deg litt ekstra - Gjør det for deg selv. Ikke for noen andre, bare deg selv. Hvis det gjør at du føler deg bedre, da kan du pynte deg. Du har ingenting du trenger å bevise for noen. Hvis du vil gå uten sminke, med rufsete hår og pysj - gjør det. Hvis du selv føler deg vell.  

4

som blogger har jeg aldri..


..Delt egne tanker og meninger rundt seriøse/omsnakkede temaer. Hvis man ser bort ifra innlegget jeg skrev om snakkisen, sommerkroppen for en stund siden, så har jeg aldri gjort det. Jeg føler ikke at jeg klarer å få frem det jeg mener uansett, så da lar jeg det heller ligge.

..Lagt ut bilder av vennene mine. Jeg har valgt å holde de litt utenfor bloggen, og jeg har heller ikke følt et behov for å dele bilder av dem her. Bloggen handler jo tross alt om meg og mitt liv, så deres privatliv får være deres (inntil videre..) Jeg har skrevet om dem i visse sammenhenger, men jeg føler meg ukomfortabel rundt å legge ut bilder av dem osv, så derfor har jeg latt det være.

..Lagt ut videoer uten å slette dem. Eller, jeg har en video som ligger ute på Youtube nå, men den inneholder bare bilder, så det teller vel ikke som en ordentlig video(?).

..Vist min sminkerutine / hva jeg bruker, delt sminketips og lignende. Sett bort i fra en og annen post med ett par bilder av min favorittmascara og lignende, har jeg neimen ikke delt mange sminkerelaterte innlegg, haha. Sminke/sminking er ikke akkurat noe jeg interresserer meg så mye for, og med tanke på at jeg heller ikke kan noe særlig om det, såå gidder jeg ikke bruke tiden min på å late som heller. (Ikke misforstå meg helt, jeg sminker meg daglig og trives best med litt pudder i kinnene, men poenget her er bare at jeg ikke kan råde om noe osv)

..Delt personlige fakta/innlegg om meg selv, eller, det er isåfall veldig sjeldent. Jeg trives best med å poste innlegg om klær, trening, hverdag eller å gi tips! Jeg har lagt ut ett innlegg med noen fakta om meg selv, og jeg har postet innlegg på dårlige dager, men noe ordentlig personlig har aldri kommet fram. Jeg føler egentlig ett lite ubehag vær gang jeg starter ett personlig preget innlegg, så de fleste jeg har skrevet ligger som utkast i arkivet.. Der ligger de til jeg en dag klarer å skrive de ferdig og tørre å poste dem.

..Turt å skille meg ut / skrive rett fra hjertet. Det blir vell litt det samme som i forrige punkt. Jeg holder meg til det enkle, og skriver helst om alt som er bra, istedet for det som ikke er fullt så bra. Jeg vil jo ikke syte heller, for egentlig så er dagene mine helt ok. Men nei, ingens hverdag er perfekt, det handler bare om å tørre å vise det.

 

27

DET ALLE VIL HA, MEN INGEN KAN FÅ

"Det finnes vel snart ikke en blogg uten et innlegg om sommerkroppen".. Da jeg leste denne setningen i en artikkel tidligere ikveld begynte tankene å surre i hodet mitt. Det er jo sant. Men det gjelder egentlig alt av sosiale medier, og ikke bare blogger. Bilder av jenter som stolt viser frem kroppen sin ser vi både på instagram, we heart it, tumblr, og på facebook, og innleggene om hvordan man kan få sommerkroppen ligger overalt. Vi finner også mengder av bilder av jenter som skal trene, trener eller har trent. Vi ønsker alltid å vise folk at vi presterer. Vi dokumenterer at vi trener. For noen er det motiverende å se andres resultater av treningsøkter, men for andre er det kanskje heller en nedtur.

Er det rart jenter får spiseforstyrrelser? Vi leser om dietter og kostholdstips overalt. Hva vi skal spise, hva vi ikke skal spise, hva vi blir feitere av og hva vi blir slankere er ting vi finner svaret på hvis vi scroller ned på en hvilken som helst nettside. Det er jo til å bli gal av. Hvordan skal man kunne følge alle diettene samtidig, og hvordan skal man kunne følge alle kosholdsrådene? Hvis man skal følge alt av råd og tips når det gjelder mat, så kan man jo ikke lenger spise noe som helst. Og det er jo også det som blir tilfelle hos mange. De slutter å spise. De kaster opp maten. De har kanskje ikke engang samvittighet til å putte i seg en stakkars brødskive lenger.

Hvordan ser egentlig sommerkroppen ut? Hvis noen finner et konkret svar på det blir jeg imponert. For det finnes jo ingen fasit. At man føler seg fin i egen kropp er det viktigste. Om du føler deg fin har det ingenting å si hvordan andre ser ut, eller hva andre synes om hvordan du ser ut.Vær stolt over hvordan du ser ut, for det er kun en av deg, og du er vakker


4

40 spørsmål

Forhåndsskrevet innlegg. 

1. Hvor gammel er du om fem år? Ojj! Da er jeg faktisk 20 år! 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer idag? Venninnen min Emilie, Mamma og Malin.

3. Hvor høy er du? Sist jeg sjekket var jeg 1.68.

4. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med? Er mest fornøyd med bena mine.

5. Hvilken film så du sist? En litt teit film kalt Easy A var vell den jeg så sist. 

6. Hvem ringte deg sist? Et ukjent nummer. Jeg er egentlig en stor pyse når det gjelder det å svare på telefonen når det ringer fra et ukjent nummer. Det må jeg virkelig bli flinkere til ass. Pjoh. 

7. Hva stod det på den siste sms-en du fikk? Der stod det så mye som; "Kjem du d heim da?", og den var fra mamma. 

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer egentlig veldig an på hvem det er og hva det gjelder. Hvis det er en god venninne er det helt greit å ringe, men hvis det er noen jeg ikke kjenner så godt, så synes jeg nesten det blir litt kleint. 

9. Hva er ditt favorittsted? Åh, hvor som helst i Sverige! - Jeg elsker både landet og folkene♥ 10. Hvilket sted misliker du mest? Helt klart tannlegen.

11. Når så du moren din sist? Hehe, hun sitter i en stol noen meter foran meg, så det sier seg vell selv :D

12. Hvilken julesang er din favoritt? Ojj, er det lov å skrive 50 stykker i stede? Jeg elsker alt av julemusikk, så å velge en blir nok for vanskelig.

13. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er gift

14. Hva hører du på akkurat nå? When I'm alone - Lissie 

15. Når våknet du idag? Idag våknet jeg klokka halv ett. Til min unnskyldning så er lørdag dagen der man skal sove leeeeeenge hvis man har muligheten.

16. Hvor tror du du befinner deg om ti år? Da er jeg faktisk hele 25 år dere! Jeg håper jeg bor i en fin leilighet i Trondheim sammen med drømmegutten og at jeg har en jobb jeg trives med. Ellers håper jeg at jeg følger drømmene mine og lever livet! 

17. Hva er din beste egenskap? Hm, dette var noe å tenke på.. Jeg spurte mamma og hun sa "at du er snill og arbeidsom", haha. Selv synes jeg at det at jeg alltid tenker og bryr meg om andre er min beste egenskap. 

18. Hva er din verste egenskap? Det må nok være at jeg aldri klarer å være seriøs. Det kan jo være en bra ting i noen tilfeller, men at jeg ler av alt og ikke klarer å være seriøs når det gjelder noe som helst, er ikke alltid så bra. 19. Hvilke nettsider besøker du daglig? Blogg.no + en del blogger

20. Vil du ha barn? Ja, men det blir nok en stund til!

21. Sover du med eller uten klær om natten? Jeg sover som oftest med t-skjorte. 

22. Hvor mange puter har du i sengen? Om natten har jeg to eller tre puter i sengen, men om dagen har jeg rundt om seks. 

23. Hva er det rareste du har spist? Når jeg tenker på det, så tror jeg ikke jeg har spist noe som er direkte rart. Haha, jeg spiser for det meste helt vanlig mat.

24. Har du stasjonær eller bærbar pc? Nå bruker jeg en stasjonær-pc, men etter konfirmasjonen håper jeg på å få kjøpt en Mac!

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Sko ute, sokker inne, barføtt om sommeren. That's how I role. 

26. Hva hører du på akkurat nå? Tv-reklamer.. Det verste som fins.

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Softis med jordbær er himmelen for meg!

28. Hvilken dessert er din favoritt? Oreokake og Budapestkake(?). 

29. Hva drikker du helst til frokost? Vann, melk eller en kopp med favoritt-teen fra Pukka. 

30. Hva har du spist idag? Huff, det vet jeg ikke om jeg tørr å tenke på engang. Jeg har spist så mye drittmat at jeg skjemmes.

31. Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk, litt svensk og bittelitt fransk. 

32. Sover du på en spesiell side av sengen? Av en eller annen rar grunn så ligger jeg alltid klemt inntil veggen. 

33. Foretrekker du havet eller basseng? Havet, uten tvil!

34. Hva bruker du helst penger på? Jeg bruker vell mest penger på klær, sko og mat.


35. Hva er ditt favorittprogram på tv? Er det lov å nevne tv-serier, for jeg kan ikke få nok av How i met your mother, Friends og One tree hill! 

36. Hvordan imponerer man deg? Hvis man er snill, glad og ekte. Hvis man itillegg viser interesse og at man bryr seg så er det perf. 

37. Er du sosial? Jeg er nok en av de som trives best i eget selskap, men jeg elsker også å være ute sammen med folk, så det varierer veldig. 

38. Hvor mange søsken har du? Jeg har en lillesøster på 13 og en storebror på 18.

39. Hvilken øyefarge har du? Jeg har blå øyne. 

40. Hva får deg til å sove? Sovelista mi på spotify, men helst sangen Riwer flows in you av Yiruma. Den er så fin! 

(Ser at jeg har skrevet et av spørsmålene to ganger, men det får gå, hehe) 


 

Les mer i arkivet » Februar 2016 » Januar 2016 » Desember 2015
hits