0

ja, vi lever godt her i Norge..

    Publisert 10.11.2015 klokka 17:55 i kategorien Video

Vi som bor i Norge lever godt. Vi har alt vi trenger av materielle verdier, som klær, penger og bosted. Det er vell ikke til å skyve under matta at de fleste av oss har ett par fancy biler også, en hytte ved sjøen, og kanskje ett basseng stående ute i bakgården hjemme. De nyeste utgavene av mobiltelefoner, pc-er og spill er som regel bestilt og sendt allerede før de kommer i nærbutikkene, og klærne vi ser på reklamene har vi allerede fått klørne i.
Ja, vi har det godt. Men er det egentlig disse tingene som skal til for at vi skal leve et godt og lykkelig liv? Se for deg å dra på hytta alene i helgene, spise middag med gullfisken din, eller arrangere «pool-party» for deg selv. Nei, vi blir ikke glade av det. Vi trenger menneskene rundt oss. Vi trenger familie, venner, noen som bryr seg om oss. Uten dem har vi ingen å dele gledene med, ingen å le sammen med, ingen å være glad i.
Når du hører ordet bortskjemt, hvem tenker du på da? Jeg tenker på beboerne i landet vårt. Vi tar alt som en selvfølge, og klager over små filleting. Mange av oss bruker opptil en time i dusjen, men krever fortsatt at varmtvannet skal holde til siste sekund. Vi knuser skjermene på mobilene våre, men de skal selvfølgelig være fikset til dagen etterpå. Snart må vi innse hvor heldige vi faktisk er. Vi er heldige som faktisk har varmtvann, og oppfinnelsen dusj i det hele tatt.
Vi lever i et trygt land, hvor vårt største problem i hverdagen er å bestemme hvilket antrekk vi skal gå med. Vi har en jobb vi kan gå til hver dag, og barna har tilgang til skole. Vi har tak over hodet, og legger oss aldri sultne. Slik er det dessverre ikke for alle. Mennesker i de fattige landene i verden spiser kanskje et måltid hver dag, og om de er heldige blir de mette. I Norge derimot, her kaster vi mat som gikk ut på dato for to dager siden. Vi kjøper klær fra for eksempel klesbutikken H&M, selv om vi vet at kvinner sliter i 13 timer hver dag for å få laget plaggene. Vi bryr oss ikke om hvordan andre har det, så lenge vi har det bra.
I Norge er vi så heldige å få mene og si hva vi vil uten å bli straffet eller sett ned på. Vi blir tatt på alvor, uavhengig av om vi er jente eller gutt. Det er blant annet dette som skal til for at man skal føle seg viktig i samfunnet.
Ja, vi lever godt her i Norge.


/ Over ser dere teksten jeg leverte inn som tentamensoppgave i norsk bokmål for ett par dager siden. Målet med oppgaven var å få frem hvor godt vi egentlig har det i Norge og hva vi trenger for å leve et godt liv, samtidig som vi skulle prøve å provosere og underholde leseren. /

2

VIDEO; SOMMERFERIE 2015

    Publisert 15.07.2015 klokka 13:37 i kategorien Video
Husk å skru på tannhjulet for bedre kvalitet!


WOHO! Da poster jeg endelig min første video her på bloggen! Det tok utrolig mye tid, lengre enn jeg hadde forventet. Nå skjønner jeg hvordan det er for youtubere som er forventet at skal prestere (med videoer) opptil flere ganger i uken, for herregud det tar tid og tålmodighet!
Grunnen til at jeg velger å lage en video ut av dette, er fordi det virket morsommere enn med bilder. Med bilder blir innlegget langt og kanskje kjedelig, så jeg satser på at en video er bedre ;)



Les mer i arkivet » November 2015 » Oktober 2015 » September 2015
hits